EDI-3 Опитувальник розладів харчової поведінки

EDI-3 — третій перегляд одного з найпопулярніших інструментів самооцінки психологічних конструктів, що пов’язані з розладами харчової поведінки (РХП).
Авторські права | РАR, USA |
Автори | Девід М. Гарнер, PhD |
Дата публікації | 2004 (США), 2019 (Україна) |
Призначений для | Підлітки (від 13 р.) та дорослі, які мають ризик розвитку розладів харчової поведінки |
Вибірка | Дорослі США — 983, дорослі міжнародної вибірки — 662, підлітки — 335 |
Кількість питань | 91 |
Тривалість | 20–30 хвилин |
Центри для проходження діагностування
- Асоціація лікарів та психологів
-
Спеціалістка
Травенко Ольга Сергіївна,
0506666318, Olha1404@gmail.com
(Київ)
EDI-3 — третій перегляд одного з найпопулярніших інструментів самооцінки психологічних конструктів, що пов’язані з розладами харчової поведінки (РХП). Він надає стандартизоване клінічне оцінювання симптомів РХП, розрахований на використання з особами віком від 13 років і старше. Профілі можна використовувати для планування терапевтичних втручань, специфічних інтервенцій, а також моніторингу терапевтичного впливу.
Характеристики та переваги EDI-3:
- складається з 91 запитання, організованих у 12 первинних шкал: 3 шкали ризику розвитку РХП та 9 шкал, які описують психологічні конструкти;
- містить 6 складених показників: один специфічний для РХП та 5 загальних інтегративних психологічних конструктів (Неефективність, Міжособистісні проблеми, Афективні проблеми, Надконтроль, Загальна психологічна дезадаптація);
- включає клінічні норми для підлітків окремо від нормативної вибірки дорослих;
- опитувальник можна заповнювати онлайн разом з клієнтом або ж надіслати клієнту код для самостійного заповнення за посиланням;
- надає інформацію про частоту симптомів (наприклад, фізичну активність; використання послаблюючих засобів, пігулок для схуднення та діуретиків; самоіндуковане блювання), обов’язкових для визначення відповідності пацієнта діагностичним критеріям DSM;
- керівництво для спеціаліста містить описи кейсів;
- проведення займає близько 20 хвилин.