гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram
Найближчі
заходи та події

Відпустка під час війни

2 серпня 2022

Відпустка – це не завжди про поїздку до моря чи в гори. Це не синонім слова "подорож". Ваша задача під час неї – відпочити та відновитися, навіть сидячи вдома. З цієї точки зору влаштовуйте собі мінівідпустки хоч щодня. Так краще працює система відновлення та підтримка work-life balance.

Також не слід покладати на відпустку марні надії. Ніби тиждень відпочинку здатен компенсувати місяць щоденної 10-годинної роботи без вихідних. Це неправда. Краще відпочивати регулярно, інакше навіть відпустка не врятує від емоційного вигорання чи ще гірше – депресивного розладу.

Людині з емоційним вигоранням нічого не хочеться, окрім лежати. Кому від цього легше? Без ресурсу та його відновлення ви не будете дієвими.

Тож, якщо не можете наважитись на відпустку, почніть із плекання корисного мислення, де є "і зараз, і майбутнє", "і життя, і війна". Не потрібно жити тільки тут і тепер або орієнтуватися тільки на довгострокову перспективу. Включайте і те й інше. Наприклад, насолоджуйтеся часом з дітьми та думайте, як можете наблизити перемогу.

Також важливо вчасно спіймати себе на думці в стилі "або, або". Це пастка. Саме воно заважає вам поїхати у відпустку чи хоча б трішки відпочити після робочого дня та волонтерства.

Тож, відпочинок потрібен кожній людині. Не забувайте хоча б трохи відпочивати та відновлювати енергію, аби ефективніше допомагати.