гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Знайомство НАУ із методикою WISC-IV

5 вересня 2019

Знайомство із сучасною методикою визначення інтелекту WISC-IV

Протягом довготривалого часу кафедра авіаційної психології (травень-жовтень 2019) проводить курси підвищення кваліфікації «Психологія для викладачів ВНЗ» за програмою 45+, у якій беруть участь як слухачі викладачі-психологи та психологи-науковці.

03 вересня 2019 року викладачем та завідувачем навчально-наукової лабораторії психофізіології моніторингу професійної придатності льотного складу цивільної авіації кафедри авіаційної психології Факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Національного авіаційного університету, Гордієнко К.О., було проведено знайомство із сучасною методикою визначення інтелекту WISC-IV (Шкала інтелекту Векслера).
Метою практичного заняття було продемонструвати та відпрацювати на практиці сучасну адаптовану методику, а також розкрити важливість сертифікування психолога як експерта.

У ході практичного заняття було розкрито особливість методики, її структуру та інструментарій. Психологи мали можливість випробувати елементи методики один на одному і ознайомитися з принципами роботи з нею.

Викладачі висловили своє захоплення новоствореним інструментарієм та можливостями проведення тесту Векслера, що є дуже популярним для використання психодіагностами. Маємо надію, що це стане поштовхом використання актуальних та адаптованих методів кваліфікованими психологами.

Кафедра авіаційної психології висловлює свою вдячність Giunti Psychometrics Ukraine, провайдеру психологічних тестів, за розробку WISC-ІV та наданий інструментарій.