гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Як за останні роки зріс попит на якісну психодіагностику

27 жовтня 2022

Ще декілька років тому мені говорили, що успішно діагностують аутизм «на око» та використовують Векслера 73го року, перефразовуючи питання самостійно. А сьогодні це перестає бути нормою, адже психологія – це не про екстрасенсорні битви і точно не про кам’яний вік. Мене звати Анжеліка Правник, я працюю в компанії Giunti Psychometrics Ukraine вже понад 5 років і сьогодні маю намір розказати про те, як за останні роки зріс попит на якісну психодіагностику і, відповідно, на наші інструменти.


На початку роботи я зіштовхувалась з певними труднощами щодо розуміння «навіщо використовувати ці тестування». Адже фахівці або звикли діагностувати «інтуїтивно», саме питання діагностики не передувало корекції, тому було не основним; або ж використовували застарілі ресурси у вільному доступі. Слово «міжнародні стандарти» тоді не було на першому місці. Лише завдяки поступовій просвітницькій роботі (проведенням вебінарів, участям у конференціях, різноманітним постам у соцмережах) питання якісної діагностики починає цікавити не тільки фахівців, але і клієнтів.

Для батьків/опікунів стає зрозуміліше, що час, витрачений через неправильну діагностику просто не повернути, як і можливості вчасної правильної корекції. А спеціалісти у свою чергу розуміють, що відтепер міжнародні стандарти – це гарантії якості для їх клієнтів, а також завдяки сучасним онлайн протоколам є можливість економити найцінніший ресурс – час.

Тож все більше фахівців звертаються у своїй роботі до прийнятих світових стандартів, що гарантує усім без виключення учасникам процесу діагностики – якість, точність, надійність. Все більша кількість центрів та закладів прагне мати ці міжнародні стандарти у себе, щоб надавати якісні послуги. І це надзвичайно драйвить мене, адже порівнюючи з 2017 роком є величезний прогрес та зростання попиту. Поступово центри/заклади намагаються знайти фінансування на придбання методик: вкладати фінанси в інструментарій стає логічно та вигідно. Це як мати в лікарні ціле відділення травматології і не мати апарату рентгену – у спеціаліста повинен бути якісний інструмент, аби продовжувати працювати.

Крок за кроком наша команда змінює уявлення про психодіагностику в Україні. Рік за роком ми збільшуємо кількість сертифікованих спеціалістів з наших методик і на сайті все більше з’являється центрів у різних куточках України, де користуються цими тестуваннями.