гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Як відбувається процес тестування за методикою SDS-5

18 квітня 2023

Передусім, SDS-5 - це онлайн тестування. Фахівець, що пройшов навчання по роботі за цією методикою отримує доступ до платформи, де він має змогу генерувати коди доступу до тестування для клієнта та вивантажувати електронні звіти для подальшої інтерпретації.

При призначенні тестування спеціаліст створює картку клієнта у своєму кабінеті на платформі (заповнюючи базові дані типу ім’я), потім копіює посилання, коди доступу та відправляє їх клієнтові. Далі - клієнт проходить SDS-5: переходить за посиланням, вводить персональний код доступу, йому відкривається головна сторінка з п’ятьма різними блоками (основна інформація про себе + 4 субтести).

Перед кожним субтестом є інструкція щодо заповнення. Проходження тесту займає близько 20–30 хвилин. Найкраще заповнювати опитувальник у спокійній атмосфері та тихому місці, самостійно (щоб ніхто з близьких не відволікав, не спостерігав за процесом, не надавав порад). Бажано пройти тест завчасно до консультації аби у спеціаліста був час підготуватись та вивчити звіт, проінтерпретувати показники, виписати важливі моменти, на які варто звернути увагу під час консультації. Тож саме з цієї причини, зазвичай, фахівець надсилає коди доступу до тесту заздалегідь, а не проводить опитувальник у кабінеті (але завжди бувають і виключення в організації процесу тестування).

Після завершення тестування, фахівець формує електронний звіт у системі за декілька секунд (приклад звіту за посиланням https://sds-5.com.ua/report/sds-5.pdf ). Тобто, не потрібно додатково витрачати час на підрахунок балів - все відбувається завдяки програмному забезпеченню. Надалі клієнт приходить на очну чи онлайн консультацію, де разом зі спеціалістом обговорюють ключові професійні бажання, прагнення, інтереси й навички, що визначив тест; визначаються з конкретними професіями, можливими варіантами освіти та хобі, що підходять до Підсумкового Коду Особистості (трилітерний код за типологією RIASEC, що визначив тест). Також консультант складає персональні рекомендації щодо подальших кроків на кар’єрному шляху.

Варто пам’ятати, що SDS-5 - це інструмент для роботи психолога, кар’єрного консультанта, HR чи спеціаліста з профорієнтації, але завжди важливим має залишатися отримання консультації, де результати звіту аналізуються та зводяться у фінальне рішення, конкретні рекомендації. Це спільна робота клієнта та консультанта, це дослідження особистості та пошук рішень, а не просто розшифровка трилітерного коду.