гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram
Найближчі
заходи та події
13

Як обрати психолога?

7 червня 2021
В якийсь час в житті кожен з нас може відчувати себе перевантаженим і може потребувати допомоги у розв'язанні проблем. За даними Національного інституту психічного здоров'я, понад 30 мільйонів американців потребують допомоги у вирішенні почуттів і проблем, які здаються незалежними від них — проблемами шлюбу або відносин, сімейною ситуацією або втратою роботи, смертю коханої людини, депресією, стресом, вигоранням або зловживанням психоактивними речовинами. Іноді нам потрібна зовнішня допомога, щоб впоратися з цими проблемами. Завдяки терапії психологи допомагають мільйонам різного віку жити більш здоровим і продуктивним життям.

Як знайти психолога?
Знайти психолога можна за рекомендацією знайомих або довіритися найкращим центрам, де вам допоможуть підібрати фахівця. Наприклад, ми сміливо можемо рекомендувати психологічний центр "Альтера" в Києві, який працює з клієнтами з усієї України.
Що слід враховувати при виборі психолога?
Психологи і клієнти працюють разом. Більшість психологів згодні з тим, що важливим фактором у визначенні того, чи слід працювати з конкретним психологом – це ваш рівень особистого комфорту. Хороші відносини з вашим психологом мають вирішальне значення. Виберіть того, з ким ви відчуваєте себе комфортно і невимушено.

Чи допоможе мені відвідування психолога?
Згідно з резюме дослідження Медичного факультету Стенфордського університету, деякі форми психотерапії можуть ефективно знизити депресію, неспокій і пов'язані з ними симптоми, такі як біль, втома і нудота клієнтів. Дослідження все частіше підтримують ідею про те, що емоційне і фізичне здоров'я тісно пов'язані і що відвідування психолога може поліпшити загальний стан здоров'я людини.
Одне велике дослідження показало, що 50 відсотків клієнтів помітно покращили загальний стан після восьми сеансів, в той час, як 75 відсотків осіб, які проходять терапію, покращилися до кінця шести місяців.

Як я дізнаюся, чи працює терапія?
Ви і ваш психолог повинні вирішити, в який момент ви можете очікувати прогрес. Коли ви починаєте відчувати полегшення або надію, це може бути позитивною ознакою, що вказує на те, що ви починаєте досліджувати свої думки і поведінку.