гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram
Найближчі
заходи та події
29

Виявлено ранні ознаки розладів харчової поведінки

4 жовтня 2019


Виявлено ранні ознаки розладів харчової поведінки

Групою науковців університету Свонсі визначено кількість діагнозів пов’язаних з розладами харчової поведінки протягом 1990-2017 рр., досліджено коморбідні захворювання та препарати, що були призначені до встановлення діагнозу та після, а також рівень смертності.

Опрацьовано 15 558 анонімних, електронних медичних карток пацієнтів з розладами харчової поведінки та з’ясовано, що за 2 роки до встановлення діагнозу вони мали:
- Психічні розлади, а також зовнішні фактори, що спричиняють хворобливість, смертність;
- Більшу кількість нещасних випадків, заподіяння собі шкоди, травм;
- Призначення препаратів, що впливають на діяльність центральної нервової системи (нейролептики, антидепресанти) та ШКТ, а також дієтичні добавки (такі як полівітаміни, залізо).

Наявність хоча б двох показників, можуть допомогти лікарям загальної практики виявити розлади харчової поведінки на ранніх стадіях.

«Слід наголосити на важливості раннього втручання в разі порушення харчової поведінки. Несвоєчасне встановлення діагнозу призводить до зниження результативності медичної допомоги та страждань хворих» (Хасінта Тан, керівниця дослідницького проєкту).

Детальніше ознайомитися з результатами дослідження можна за посиланням: https://bitly.su/msvHEB

Якщо Ви є лікарем-терапевтом або працюєте у сфері психології та потребуєте надійний інструмент для оцінки розладів харчової поведінки, зверніться до консультанта за телефоном: (044) 585-44-05