гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Коли й для чого рекомендується пройти тест CASD?

21 жовтня 2022

CASD – це скринінгова шкала розладів аутистичного спектра, що пропонує швидкий і надійний метод діагностики дітей з аутизмом (1–16 років) без урахування вікової категорії, рівня розумового розвитку, або ступеня прояву порушення.

Коли й для чого рекомендується пройти тест CASD? 

Розлади аутистичного спектра — це порушення нейророзвитку РАС діагностують у ранньому дитячому віці і симптоми наявні протягом всього життя людини, зумовлюючи обмеження її функціонування. РАС зустрічається серед представників усіх соціальних верств населення, в усіх регіонах світу. Тому створюють спеціальні тести - швидкі скринінги, які допомагають виявити дітей з аутизмом з ймовірністю 99,5 % та направити на більш детальну, об’ємну діагностику.

CASD допомагає виявити ймовірність РАС, які нерідко ставляться під сумнів, а його результати стають приводом для подальшого проведення диференційної психолого-педагогічної діагностики. Принципово важливою є можливість швидкої діагностики РАС у ранньому віці. Це дає змогу якомога раніше почати корекцію розладів, яка є найбільш ефективною у дошкільному віці.

CASD є надійним, не затратним, легким в проведенні та обробці скринінгом, який стане незамінним інструментом у кожному закладі, який працює з дітьми (від школи до медичної установи). Опитувальник заповнюється батьками/опікунами (тими, хто найбільше контактує з дитиною) онлайн на спеціальній платформі, а спеціаліст генерує звіт зі свого кабінету за декілька секунд.