гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram
Найближчі
заходи та події

Human Development Unit

7 травня 2024

Проблема розвитку персоналу стає все більш актуальною кожен рік, коли організації стикаються із певними труднощами. Не вистачає кваліфікованих працівників, а пошук, відбір та навчання їх коштують досить дорого та займають багато часу.

Це підтверджує важливість використання консультаційних послуг та об'єктивної оцінки з боку відділу кадрів, які пристосовуються до сучасних вимог.

Human Development Unit — це підрозділ компанії Giunti Psychometrics, яка консультує у сфері управління персоналом.

Наша команда психологів інтегрує консалтинг, методологічну обґрунтованість ексклюзивних психометричних методик і реальні цілі, які стоять перед організацією

Наша мета підкреслити сильні сторони і водночас чітко визначити зони розвитку, вибудувати гармонійні процеси навчання і допомогти організаціям максимально використовувати людський потенціал.

З методиками, які пропонує компанія Giunti Psychometrics можете ознайомитися нижче:

HCS-IC

Для розуміння того, чи варто довіряти потенційному співробітнику, зарубіжні вчені вивели поняття інтегративності. Інтегративність — це особистісна схильність дотримуватися соціальних, моральних і організаційних норм і правил.

Одними з найбільш швидких, універсальних і ефективних методів оцінювання інтегративності є психологічні тести. До їх числа входить і HCS Integrity Check. Він допомагає швидко і комплексно дослідити всі компоненти благонадійності і отримати їх інтегральний показник.

MMPI-2

MMPI-2 (Мінесотський Багатоаспектний Особистісний Опитувальник. Версія 2) — тест, розроблений для поглибленої діагностики психологічних особливостей особистості, який містить велику кількість шкал. Вважається передовим всесвітньо визнаним клінічно орієнтованим тестом.
MMPI-2 широко використовується в клінічній і судовій діагностиці. Це пов'язано з тим, що MMPI-2 здатний визначати осіб, схильних до злочинної діяльності, антисоціальної поведінки, вживання алкоголю і наркотиків і т. п. Саме тому його використовують для підбору персоналу лише у виняткових випадках: наприклад, при конкурсному відборі до правоохоронних або судових органів.
Щоб коректно використовувати цю методику, необхідно мати психологічну освіту і пройти спеціальне навчання MMPI-2. Або ж скористатися послугами компетентних і досвідчених фахівців.

WOMI

Це інструмент для виявлення тих факторів, які допомагають співробітникові долати перешкоди на шляху до досягнення цілей. Результати цього тесту говорять про те, які дії з боку керівництва можуть допомогти співробітникові працювати ефективніше. Ці дії можуть бути як матеріальними (заробітна плата, бонуси), так і нематеріальними (похвала, навчання).


BFQ-2

Опитувальник BFQ-2 дає змогу виміряти й оцінити вираженість таких психологічних якостей (і відповідних їм компетенцій):

  • Енергійність (активність та лідерство)
  • Емпатія (співпраця та доброзичливість)
  • Доброзичливість (скрупульозність та наполегливість)
  • Емоційна стабільність (стійкість та самовладання)
  • Відкритість новому (відкритість новим знанням та досвіду)

Крім того, з огляду на специфіку тестування у сфері HR, опитувальник BFQ-2 оснащений спеціальною контрольною шкалою — «Шкалою соціальної бажаності» (так званою шкалою брехні). Вона вимірює установку на надання соціально бажаних відповідей — схильність респондента викривляти інформацію про себе з метою створення позитивного, соціально бажаного образу.