гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Де можна використовувати методику SAFA ?

7 жовтня 2022

SAFA — Психіатричні шкали самооцінювання для дітей та підлітків — унікальний інструмент з шістьма шкалами, що відповідають шістьом групам психопатології.

Методика SAFA стане незамінною у всіх закладах, де працюють з дітьми шкільного віку.

Наприклад, це унікальний інструмент для використання шкільним психологом у школі, адже він розширює можливості спеціаліста у проведенні якісного скринінгу, що у свою чергу - забезпечує вчасне виявлення проблем.

Практика свідчить, що здебільшого саме заклад освіти виявляє існування труднощів, які стримують розвиток дитини й ускладнюють процес навчання. Раннє виявлення будь-яких симптомів критично важливе для психічного здоров’я як дитини окремо, так і шкільного середовища в цілому. SAFA призначений для скринінгу найбільш розповсюджених психічних розладів в дитячому та підлітковому віці: тривоги, депресії, обсесивно-компульсивних симптомів, розладів харчової поведінки, соматичних симптомів та іпохондрії, фобій.

Спеціаліст у школі, маючи підозру щодо того чи іншого розладу у певної дитини зможе досить швидко провести відповідний скринінг та отримати чіткі, конкретні результати у вигляді балів, шкал та графіків. Ці результати можна буде обговорити з батьками: маючи не просто власні підозри та спостереження, а вже обгрунтовані дані тестування, можна коректно та професійно показати батькам про наявність проблеми, що дозволить вчасно звернутись до спеціаліста відповідного профілю.