гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Чи складно фахівцям суміжних професій без психологічної освіти на наших навчальних семінарах?

9 серпня 2023

Ми, як компанія яка є тестовим провайдером, піклуємося про якість нашого діагностичного інструментарію та наданих послуг. Саме тому більшість наших методик передбачають проходження спеціального навчання, що дає змогу спеціалістам максимально повно опановувати основи їх використання. На навчання ми допускаємо психологів, а також фахівців суміжних професій (таких як психіатр, логопед, дефектолог, реабілітолог тощо). Ми навчаємо як саме проводити методику, інтерпретувати показники, але у фахівців вже повинен бути досвід роботи, розуміння принципів роботи з дітьми з ООП, наприклад, якщо це навчання з методики РЕР-3, то відповідно досвід роботи з дітьми з аутизмом.

На етапі навчання інтерпретації ми завжди знайомимо учасників з основами психометрики, адже важливо розуміти звідки отримуються саме такі результати та цифри. Зрозуміло, що людям з психологічною освітою може набагато легше даватись саме цей блок у зв’язку з тим, що певна база знань вже була у вищих навчальних закладах. Але тренери наших навчальних курсів намагаються якомога детальніше та глибше за відведений час розповісти про такі поняття як “нормальний розподіл, вибірка, адаптація” тощо. Додатково фахівці суміжних професій можуть самостійно розібрати основи психометрики аби поглибити свої знання. Наявність психологічної освіти є важливим компонентом для успішного навчання, але з методиками можуть працювати наприклад і психіатри. Більше того, саме психіатри мають право ставити офіційний діагноз в Україні. Отже, діагностичні інструменти є незамінними у їхній роботі. Тому фахівці суміжних професій можуть проходити наші навчання, щоб оволодіти принципами роботи з методиками.

Також додатково майже після кожного нашого курсу для перевірки якості отриманих знань, ми проводимо сертифікаційне тестування у вигляді тестових запитань з варіантами відповідей, де необхідно набрати певну кількість балів. Таким чином ми піклуємося, аби рівень підготовки наших спеціалістів відповідав заявленим стандартам.

Наявність сертифікату підтверджує те, що фахівець може використовувати методику у своїй практиці, вміє організовувати процедуру тестування, знає як інтерпретувати показники, володіє необхідними компетенціями для роботи.