гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram

Чи можливо без психологічної освіти пройти семінар і бути спеціалістом?

7 лютого 2024

Чи можливо без психологічної освіти пройти семінар і бути спеціалістом?
Відповідаємо ??

Насправді, все залежить від інструменту та кваліфікаційного рівня який необхідний фахівцю, для того щоб цим інструментом користуватися.
Для психодіагностичних інструментів існує три кваліфікаційні рівня⬇️

Для першого не потрібно мати психологічну освіту і для того щоб користуватися тестом, можна просто прочитати керівництво, інструкцію або подивитися ознайомче відео. Тобто відповідальність за інтерпретацію несе користувач цього тесту. До таких тестів належать тести у сфері організаційної психології або HR або профорієнтації. Тобто людині потрібно мати досвід у цій або дотичній сферах і цього буде достатньо аби провести інтерпретацію результатів.

Другий кваліфікаційний рівень вимагає від користувача наявності психологічної освіти або перебування у реєстрі профільних фахових психологічних організацій.

Для третього рівня користувачу потрібно знати ґрунтовно статистичні принципи, інтерпретувати статистичні показники, мати досвід психологічного тестування і також пройти додатково навчання з користування саме цим психодіагностичним інструментом. До таких тестів належать переважно клінічні тести.

Для другого та третього кваліфікаційного рівня необхідна психологічна освіта рівня магістра або вище.