гаряча лінія 044 585-44-05
Написати
нам у Viber
Написати
нам у Telegram
Найближчі
заходи та події
29

Чому так важливо розвиватись?

14 жовтня 2019


Чому так важливо розвиватись?

В сучасному світі люди почали все частіше задумуватись чому так важливо розвиватись.Від рівня розвитку особистості залежить доля людини. Вона народжується з певним набором якостей характеру і можливостями, які в процесі життя змінюються, але несуттєво, в ту чи іншу сторону. Впливають і виховання, і соціальне середовище, в якому знаходиться особа. І реагувати на якісь зовнішні імпульси, подразники (ситуації, обставини) люди можуть тільки певним чином, і це є точним відображенням їх розвитку.

Весь набір життєвих ситуацій є наслідком рівня розвитку нашої особистості. Стаючи більш досконалою істотою, людина проявляє себе більш гармонійно в навколишньому світі. У неї стає менше конфліктів, негативних ситуацій, більше любові, дружби, співчуття і т.п.

Потрібно розібратися в собі, побачити, що в мені є причиною труднощів і перешкод. Якщо навчитися дивитися на себе, як на тимчасовий прояв для розвитку і досвіду, то буде простіше побачити, що змінити і легше буде це зробити. Люди навколо – це тимчасові попутники, які хтось довше, хтось менше поруч. Всі контакти, які поруч з нами не є випадковими, вони постають перед нами для розвитку. Ці люди зможуть нам допомогти щось правильно усвідомити в собі.

Школа життя несе два завдання (у когось і більше): кармічні спокути і завдання розвитку. У кожної людини свої завдання розвитку. Немає людей, які не мають проблем. Якщо у когось є успіх, а у Вас немає, то це означає тільки одне, що він уже навчився забезпечувати собі фізичне, матеріальне, соціальне життя, а Вам необхідно цьому навчитися.

Якщо на нашому шляху з’явилася людина, у якої труднощі з яких-небудь причин, а у нас є можливість їй допомогти, то їй потрібно допомогти. Це можливість розвинути таку якість як великодушність, яка формує щасливу долю. Це може бути допомога порадою, грішми, часом, енергією, яка завгодно. Якщо вона на Вашому шляху – це не випадково. Не пропустіть можливість стати краще. Більше віддаєш – більше отримуєш. Вам це повернеться.

Якщо Ви приймете, що все наше життя штовхає нас до змін, то простіше буде пришвидчити цей процес. На початковому рівні розвитку людина, зазвичай, розвивається дуже повільно, і чекати швидкого результату не варто. Особистість розвивається швидше тоді, коли розвивається інтелект, коли людина здатна оцінювати себе. Середній інтелект – найскладніший період розвитку, тому що людина маючи маленький інтелект, обтяжена багатьма проблемами і небажанням оцінювати себе. Переконана, що він і так досконала істота, всі навколишні егоїстичні, вона намагається всіх підпорядкувати собі. І найважчий період розвитку, як ми вже говорили, це середній інтелект. Людина прагне аналізувати життя, але майже ніколи не здатна аналізувати себе, вона ще дуже сильно прив’язана до матеріального світу, витрачає це життя на боротьбу, на самоствердження, їй ніколи замислюватися про причини своїх страждань, труднощів. Метушня займає весь її час, всі її зусилля, іноді в результаті марно проживає життя.

Джерело: https://u.to/L0B-Fg